ua en ru

По справі розстрілів на Майдані в судових процесах знаходяться 152 людини, - Луценко

По справі розстрілів на Майдані в судових процесах знаходяться 152 людини, - Луценко Фото: Юрій Луценко розповів про результати розслідування розстрілів на Майдані

35 осіб вже отримали судові вироки у справі про розстріли на Майдані

Генеральна прокуратура України залучила до судових процесів у справі про розстріли на Майдані 152 людини. Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі "Свободи слова" на ICTV у понеділок ввечері.

За його словами, 35 осіб вже отримали судові вироки.

"152 людини перебувають у судових процесах з врученими їм звинуваченнями Генеральної прокуратури України, 35 осіб вже отримали судові вироки. Ще близько 190 осіб перебувають з підозрою і досудове слідство триває. Я впевнений, що мало хто звертає сьогодні увагу, тому що багато говорять про те, що ніхто не покараний. Але це неправда. Але, звичайно, люди мають рацію в тому, що не притягнуті до відповідальності ті, хто віддавав накази вбивцям. Так, вбивці - на лаві підсудних", - сказав Луценко.

Раніше Печерський районний суд міста Києва визнав недостовірною інформацію щодо причетності сина колишнього президента України Віктора Януковича Олександра до розстрілів на Майдані.

Нагадаємо, Луценко передав прокурора Міжнародного кримінального суду матеріали по агресії РФ.