ua en ru

Справу про вбивство Ноздровської повинен контролювати народ, - донька загиблої правозахисниці

Справу про вбивство Ноздровської повинен контролювати народ, - донька загиблої правозахисниці Фото: Ірина Ноздровська (facebook.com/Ірина Ноздровська)

Тільки в такому разі можна сподіватися на розкриття вбивства

Справа про вбивство Ірини Ноздровської повинен контролювати народ. Про це заявила донька загиблої правозахисниці Анастасія Ноздровська, передає "Голос Америки".

За її словами, тільки в такому разі можна сподіватися на розкриття вбивства.

"Особисто я сумніваюся в цьому слідстві, в цій правоохоронній системі. Мама завжди з ними боролася, вимагала справедливості і законних рішень. Вона неодноразово зверталася за допомогою до всіх цих слідчих. Мама завжди з ними боролася, тому вони не викликають у мене довіри. І якби справа не набула такого резонансу, то вони б і далі займалися бездіяльністю", - сказала Анастасія.

Адвокат по справі Ноздровской Олександр Панченко каже, що слідство не було розпочато вчасно.

"Слідство почало працювати тільки тому, що звичайні прості люди, які не могли стояти осторонь, прийшли і стали вимагати, щоб поліція почала виконувати те, що вона і так повинна була робити", - сказав він.

У свою чергу, адвокат Таміла Ульянова вважає, що люди зацікавлені тільки в тому, щоб було об'єктивне та прозоре слідство.

"Тому що кожен з нас розуміє, що завтра ми не зможемо спокійно виходити на вулицю, ми будемо змушені самі розслідувати кримінальні справи, самі займатися слідством, самі займатися своїм захистом", - говорить вона.

Нагадаємо, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що до розслідування вбивства Ірини Ноздровської залучено 300 співробітників Національної поліції України.