ua en ru

Справа Скрипаля: у Солсбері проводять хімочистку на місці отруєння

Справа Скрипаля: у Солсбері проводять хімочистку на місці отруєння Фото: Юлія Скрипаль

У роботах беруть участь 190 фахівців

Фахівці почали роботи з хімічного очищення місць у Солсбері, які фігурують у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє DW.

Як повідомляється, хімічне очищення 9 місць, які пов'язані з отруєнням, займе кілька місяців. Очистці підлягає ресторан Zizzi і паб The Mill, куди Скрипалі заходили незадовго до того, як їх знайшли у непритомному стані у сквері.

Крім того, в роботах візьмуть участь приблизно 190 фахівців, процес контролюється британським міністерством навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що токсин, який використовувався для отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, був доставлений в Солсбері (Великобританія) в рідкій формі.

Основне місце призначення токсину і його найбільше скупчення було виявлено біля будинку Скрипаля. При аналізі зразків, взятих з дому Скрипаля, на дверних ручках були виявлені найвищі концентрації токсичної хімічної речовини, яка має назву "Новачок" і вважається причиною отруєння шпигуна і його дочки.