ua en ru

Суддя у справі про вбивство Веремія подав у відставку

Суддя у справі про вбивство Веремія подав у відставку Фото: Олег Линник (УНІАН)

ВРУ планує 29 травня розглянути матеріали про звільнення Линника

Суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Линник, який засудив до умовного терміну керівника групи "титушок" Юрія Крисіна, подав у відставку. Про це йдеться в проекті порядку денного засідання Вищої ради правосуддя.

Наголошується, що, серед іншого, ВРУ планує 29 травня розглянути матеріали про звільнення Линника у зв'язку з поданням заяви про відставку.

Як відомо, після трьох років суду 22 грудня суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник засудив Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Веремія вбили близько Михайлівській площі в Києві в ніч на 19 лютого 2014 року, в розпал сутичок з "майданівців". За версією слідства, безпосередньо вбивство журналіста скоїв житель Горлівки Джалал Алієв.

Прокуратура і потерпілі оскаржили вирок.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, був розсекречений текст вироку Шевченківського районного суду Києва щодо Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста Вячеслава Веремія. Текст опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

"17 лютого 2014 року, приблизно о 17 годині, обвинувачений (Юрій Крисін, - ред.) Отримав замовлення від невстановленої особи за грошову винагороду взяти участь у перешкоджанні учасників мирних акцій, які відбувалися на Майдані Незалежності в Києві, яка полягала в залученні цивільних осіб (так званих "титушек") для запобігання їх (мітингувальників, - ред.) вільному переміщенню в центральній частині міста Києва", - йдеться в тексті.

Крім того, зазначено, що обвинувачений погодився і зобов'язався знайти таких осіб, які будуть перешкоджати мирним демонстрантам. Також наголошується, що 18 лютого 2014 обвинувачений "отримав від невстановленої особи дерев'яну біту для застосування її щодо мирних протестувальників". Крисін заплатив "титушкам" по 1 тис. гривень, а сам отримав 20 тис. доларів. У той же день був побитий журналіст Веремій. Один з "титушек" вистрілив у журналіста, завдавши йому смертельне поранення.