ua en ru

Справа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста Євромайдану

Справа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста Євромайдану Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (РБК-Україна)

Батько загиблого повідомив, що в будинку вони не зберігали зброю

Свідок сторони обвинувачення у справі проти п'ятьох екс-"беркутівців": Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченко, Сергія Тамтури, Олега Янішевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності, а саме постраждалий Сергій Братушка у залі суду розповів про загибель сина. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Загинув мій син Олексій Братушка від кульового поранення в шию. Коли студентів розігнали, він відразу приїхав. Бував тут рази чотири, напевно. Востаннє 19 числа в лютому. У нього було загострене почуття справедливості, він вважав владу Януковича, м'яко кажучи, не придатною. Він сказав, що має бути там і все. На ньому не було тілесних ушкоджень до вбивства. Він приїхав до Києва ввечері 19 лютого. 18 числа там багато людей загинуло, тому це підбадьорило його поїхати. Останній раз ми зуміли зв'язатися з ним вранці о 8.20. Було чути шум, крики, стрілянину. Була надія, що він живий, а його телефон знайшли в кишені іншого потерпілого", - повідомив свідок.

Він повідомив, що в будинку у них зброї не було, відповідаючи на питання адвоката.

"Зброї не було. В армії син не служив. Про події 18 лютого я знаю тільки з телевізора", - резюмував свідок.

Справа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста ЄвромайдануСправа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста ЄвромайдануСправа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста ЄвромайдануСправа екс-"беркутівців": свідок розповів про загибель свого сина - активіста Євромайдану

Фото: засідання суду у справі екс-"беркутівців" (РБК-Україна)

Нагадаємо, сьогодні, 12 квітня суд продовжив засідання у справі проти п'ятьох екс-"беркутівців".