ua en ru

Деканоїдзе повідомила подробиці інсценування вбивства адвоката в Одесі

Деканоїдзе повідомила подробиці інсценування вбивства адвоката в Одесі Фото: Деканоїдзе повідомила подробиці інсценування вбивства адвоката в Одесі

Правоохоронці інсценували смерть адвоката для піймання банди, жертвами якої вже кілька років були соціально-незахищені люди

Завдяки добре спланованої спецоперації правоохоронним органам вдалося затримати групу, яка спеціалізувалася на викраденні людей, шантажі й вбивстві. Про це глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Протягом кількох років жертвами здебільшого ставали люди із соціально незахищених верств населення, яких викрадали і змушували переоформляти нерухомість на членів банди", - заявила глава Нацполіції.


Деканоїдзе написала, що адвокат Олександр Погорілий сам звернувся до них із заявою про погрози на свою адресу, пов'язаних із захистом інтересів естонського інвестора, який займався реалізацією будівництва набережної в курортному селищі Затока.

"Протягом декількох місяців правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до скоєння замовного вбивства. Для затримання організаторів і посередників замаху кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката заявника", - наголосила глава Нацполіції.

"В результаті проведення добре спланованої спецоперації під керівництвом Головного слідчого управління Національної поліції та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України - вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, який був викрадений раніше з метою вимагання", - підкреслила Деканоїдзе.

Також глава Нацполіції розповіла, що в ході 30 проведених обшуків правоохоронці вилучили вогнепальну зброю.

Нагадаємо, раніше в Одесі повідомили про інсценування вбивства адвоката в ході поліцейської спецоперації.