ua en ru

Деканоідзе повідомила нові подробиці вбивства патрульного екіпажу в Дніпрі

Деканоідзе повідомила нові подробиці вбивства патрульного екіпажу в Дніпрі Фото: Хатія Деканоїдзе розповіла про вбивство поліцейських у Дніпрі

Щодо виду зброї, з якої стріляв зловмисник, зараз проводиться експертиза

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе розповіла подробиці вбивства патрульного екіпажу в місті Дніпро 25 вересня. Про це повідомляє прес-служба очолюваного нею відомства.

Зазначено, що загиблий - 27-річний патрульний Артем Кутушев. У нього залишилася трирічна дочка. Друга напарниця - Макаренко Ольга, від отриманих поранень пізніше померла у лікарні. Куля зачепила легені, печінку і ногу.

За словами Деканоідзе, в неділю, о 9:40 екіпаж патрульної поліції Дніпра отримав інформацію щодо порушень правил дорожнього руху, а саме - проїзд на червоне світло автомобілем марки "Citroen".

"Патрульні відразу виїхали на виклик. Це було неподалік автовокзалу. Водій вимагав не перевіряти його документи і просив патрульних, щоб вони його відпустили. Однак патрульні відмовилися і почали перевіряти документи", - зазначила глава Нацполіції.

Деканоідзе повідомила нові подробиці вбивства патрульного екіпажу в Дніпрі

Фото: застрелений поліцейський Артем Кутушев

У цей час, за її словами, злодій вийшов із машини і вистрілив у патрульного. Після цього він стрельнув уже в напарницю.

Деканоідзе повідомила нові подробиці вбивства патрульного екіпажу в Дніпрі

Фото: застрелена поліцейська Ольга Макаренко

"Щодо виду зброї зараз проводиться експертиза. Ми також з’ясовуємо, чи заволодів зловмисник пістолетом патрульного", - доповіла Деканоідзе.

Вона додала, що водій мікроавтобуса, який перебував неподалік місця трагедії, спробував блокувати машину злочинця, однак той погрожував йому зброєю і після цього втік.

Деканоідзе також підтвердила, що підозрюваний - раніше судимий Пугачов Олександр Андрійович. За її словами, він дійсно є колишнім бійцем батальйону "Торнадо".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Дніпрі невідомий застрелив поліцейського. Близько 09:40 в районі автовокзалу патруль зупинив автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Водій чинив опір правоохоронцям, вихопив пістолет і відкрив вогонь. У результаті загинув один працівник поліції і ще один отримав поранення. Пізніше стало відомо, що стрілянину відкрив колишній боєць батальйону "Торнадо".