ua en ru

Daimler продав 5,34% акцій в Tata Motors за 300 млн євро.

Німецький автоконцерн Daimler AG продав свою частку в індійській автомобілебудівній компанії Tata Motors за 300 млн євро. Як повідомляється в прес-релізі німецької компанії, Daimler продав 5,34% акцій статутного капіталу Tata Motors "різним групам інвесторів". Акції Tata Motors за останній рік істотно подорожчали, що дозволило Daimler зробити вигідну для концерну операцію, наголошується в повідомленні.

Операція збільшить показник EBIT (прибуток до сплати відсотків і податків) Daimler приблизно на 265 млн євро і буде врахована в I кварталі 2010 р., зазначається в повідомленні компанії. Крім того, Daimler підкреслює, що вона проходила не без консультацій з керівництвом Tata Motors і не повинна зробити негативного впливу на відносини між компаніями.

Daimler AG володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Чисті збитки автоконцерну за 2009 р. склали 2,64 млрд євро проти прибутку роком раніше у розмірі 1,41 млрд євро.

Tata Motors - найбільший в Індії автовиробник, володіє такими брендами, як Jaguar і Land Rover (преміум-клас), а також бюджетним Tata Nano.