ua en ru

Daimler і Renault, за неофіційною інформацією, ведуть переговори про обмін пакетами акцій.

За неофіційною інформацією, німецький автовиробник Daimler і французька Renault ведуть переговори про обмін пакетами акцій, передає Reuters з посиланням на британські ЗМІ. За інформацією джерел, компанії можуть обмінятися долями, складаючими не більше 10%.

Компанії ведуть переговори про обмін пакетами акцій в рамках початку довгострокової співпраці. У грудні минулого року керівництво Renault вже підтвердило інформацію про те, що компанія веде переговори з іншими автовиробниками, зокрема з Daimler, про партнерство з метою скорочення витрат при виробництві двигунів, трансмісій і придбанні нових технологій.

Німецький Daimler потребує партнера при виробництві компактних автомобілів. Автогігант намагається повернутися до прибутковості в цьому сегменті. В той же час Daimler і Renault обговорюють можливість співпраці при виробництві легких вантажівок.

Відзначимо, що в даний час ринкова капіталізація Daimler складає 37 млрд євро, капіталізація Renault - 9,7 млрд євро.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Вenz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Складальні підприємства Daimler розташовані в 17 країнах. Чисті збитки Daimler AG за 2009 р. склали 2,64 млрд євро, тоді як роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 1,41 млрд євро

Renault є одним з провідних європейських автовиробників. Промислові об'єкти і комерційні установи групи Renault є як мінімум в 118 країнах, а загальне число співробітників перевищує 126 тис. чоловік. Після придбання у вересні 1999 р. румунської компанії-автовиробника Dacia, а потім - у вересні 2000 р. - діючих активів південнокорейського підприємства Samsung Motors група Renault оперує трьома марками - Renault, Dacia і Samsung.