ua en ru

Дадаєв розповів про своє алібі в день вбивства Нємцова

Дадаєв розповів про своє алібі в день вбивства Нємцова Фото: Заур Дадаєв

У день вбивства Заур Дадаєв зустрічався з іншим фігурантом справ Русланом Геремеевым, однак не був у центрі Москви

Головний фігурант справи про вбивство Бориса Нємцова Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем, розповів про своє алібі в день вбивства російського опозиціонера, передає "Коммерсантъ" з посиланням на свої джерела.

Дадаєв був допитаний слідством 26 червня за його власною ініціативою.

За словами Дадаєва, 27 лютого, в день вбивства Нємцова, він знаходився неподалік від своєї знімною квартири в будинку. Прокинувшись близько 11:00, Дадаєв зустрівся зі своїм колишнім товаришем по службі по батальйону "Північ" Русланом Геремеевым, з яким пізніше поїхав в мечеть на Поклонній горі, де вони пробули до обіду.

З мечеті Дадаєв і Геремеев поїхали в ресторан "Веселий бабай" на Бережківської набережній. Там же вони здійснили вечірній намаз. Пізніше обидва вренулись на вулицю Віялову вулицю, на якій обидва проживали. Незабаром після цього Дадаєв, вже один, відправився в ресторан "Цинк" на тій же вулиці, де пробув до 23:00. Потім йому зателефонував Геремеев, з яким вони зустрілися біля будинку Геремеева і обговорили якийсь "нетелефонный" питання.

Після допиту слідство провело дві очні ставки свідків злочину з Дадаевым, про результати яких не повідомляється.

Нагадаємо, вбивство Нємцова сталося увечері 27 лютого в 23:30. Опозиційний політик був застрелений, коли йшов за Великим Москворецкому мосту у супроводі моделі Анни Дурицької. Зараз у справі налічується шість обвинувачених. Заур Дадаєв, Темирлан Эскерханов, Хамзат Баха, а також Анзор і Шадід Губашевы перебувають під арештом. Ще одного фігуранта справи, Руслана Геремеева, оголошено в розшук.