ua en ru

Д.Табачник підписав наказ, за яким усі вузи України отримали право набирати і навчати іноземних студентів іноземними мовами.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник підписав наказ, згідно з яким усі вищі навчальні заклади (вузи) України отримали право набирати і навчати іноземних студентів іноземними мовами, якщо це дозволяють можливості вузу. Про це він заявив сьогодні у Харкові в ході виїзної колегії Міністерства, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли ми ввели навчання у вузах тільки українською мовою, у нас почався величезний відтік студентів з арабських та азіатських країн. Почали втрачати, в першу чергу, держава і вузи", - сказав він.

Д.Табачник також повідомив, що щорічно до українських вузів вступали "за контрактом" до 5 тис. абітурієнтів з Росії, а 1 вересня 2009 р. цей показник скоротився майже на чверть - до 3 тис. 840 абітурієнтів.

Міністр заявив, що кількість іноземних студентів в Україні повинна досягти 50 тисяч. За даними Міносвіти і науки, станом на лютий 2010 р., в Україні навчалися понад 44 тис. студентів-іноземців.