ua en ru

Д.Табачник: Міносвіти до кінця квітня 2010 р. розгляне всі справи щодо ліцензування та акредитації вузів.

Міносвіти України до кінця квітня 2010 р. розгляне всі справи щодо ліцензування та акредитації вузів. Про це перед засіданням уряду заявив міністр освіти та науки України Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

«Вчора провели державну акредетаційну комісію, тому що те, що робилося в ліцензуванні атестації вищої освіти - це просто злочин. 1600 справ на березень ц.р. не розглянуто з 2008-2009 рр. Тобто ректорів заганяли під фінансові санкції: немає ліцензування - немає права робити набір, нема акредитації - немає права видавати диплом», - заявив міністр.

За його словами, 30 березня вже розглянуто 700 справ з 1600. Багатьом вузам відмовлено у ліцензуванні. Серед нововведень міністерства - запровадження проведення незалежного тестування на 11:00 (раніше було на 9:00), зазначив він.

Міністр також нагадав, що Міносвіти також дозволило подавати сертифікати про тестування при вступі до вузу, отримані в 2007-2008 рр. При міністерстві створено робочу групу для розробки нових стандартів середньої освіти та започатковано механізм узгодження всіх документів із студентами та ректорами.