ua en ru

Д.Парфененко: Кабмін залишив без змін список об'єктів держвласності, що підлягають приватизації в 2009 р.

Кабінет міністрів України залишив без змін список об'єктів держвласності, що підлягають приватизації в 2009 р. Про це повідомив журналістам в кулуарах Кабміну в.о. голови Фонду держмайна України (ФДМУ) Дмитро Парфененко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, ФДМУ пропонував розширити список об'єктів, що підлягають приватизації в 2009 р. 50-тьма підприємствами. Їх номінальна вартість - 550 млн грн. Фонд також планував виключити із списку приватизацію три ДВАТ: "Лисичанськвугілля", "Науково-дослідний і проектно-конструкторський ін-т "Київенергопроект" і "Науково-дослідний і проектний-конструкторський ін-т "Вуглемеханізація". За попередньою оцінкою експертів ФДМУ, пропоновані зміни в приватизаційний список повинні були принести до бюджету не менш 556 млн грн.

Д.Парфененко також зазначив, що Кабмін вирішив не тільки не вносити зміни в список об'єктів держвласності, що підлягають приватизації в 2009 р., але і не ухвалювати ніяких рішень про приватизацію до президентських виборів, запланованих на 17 січня 2010 р.

Нагадаємо, на сьогоднішній порядок денний засідання уряду було винесено питання про внесення змін до додатків 1 і 2 до розпорядження Кабміну від 3 грудня 2008 р. №1517 "Про затвердження переліку господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (долі) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних суспільств, які підлягають підготовці до продажу в 2009 р.".

Президент України Віктор Ющенко 17 вересня 2009 р. підписав указ про припинення дії вказаного розпорядження Кабміну в частині визначення об'єктом продажу в 2009 р. держпакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".