ua en ru

Д.Медведєв: 30%-ва знижка в ціні на газ "враховуватиметься в рахунок орендної плати за перебування ЧФ РФ у Севастополі".

Знижка у розмірі 30%, надана українській стороні російською, буде врахована в рахунок орендної плати за перебування Чорноморського флоту (ЧФ) Російської Федерації (РФ) у Севастополі. Про це на прес-конференції повідомив Президент РФ Дмитро Медведєв.

"Знижка враховуватиметься в рахунок орендної плати за перебування ЧФ РФ у Севастополі", - сказав Д.Медведєв.

У свою чергу, Президент України Віктор Янукович повідомив, що заощаджені 40 млрд дол. Україна планує спрямувати на "соціальні потреби, інвестиційні проекти та розвиток Збройних сил України".

Нагадаємо, зниження ціни на газ для України складе 100 дол. за 1 тис. куб. м газу, але не більше 30% від ціни газу, і розповсюджуватиметься на об'єми постачань 30 млрд куб. м в 2010 р. і 40 млрд куб. м - в подальші роки, повідомила прес-служба "Газпрому". Формула ціни й умова "бери або плати" залишаються без змін.

Нагадаємо також, що В.Янукович і Д.Медведєв підписали угоду, яка передбачає подовження перебування ЧФ РФ на території України на 25 років із правом подовження ще на п'ять років, якщо одна зі сторін виявить таке бажання і буде досягнуто відповідної домовленості.