ua en ru

Д.Медведєв вимогає розібратися з відповідальністю ФСБ у зв'язку з терактом у "Домодєдово"

Керівництво Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації має розібратися з питаннями відповідальності посадових осіб у самій службі у зв'язку з подією напередодні терактом в аеропорту "Домодєдово", заявив Президент Росії Дмитро Медведєв на колегії ФСБ, повідомляє РБК.

Він зазначив, що дав відповідне доручення директору служби. "Директору ФСБ я доручаю подати відповідні пропозиції", - сказав Д.Медведєв.

Глава держави підкреслив, що в 2010 р. кількість терактів збільшилася, для ФСБ і Національного терористичного комітету, для інших правоохоронних структур - це самий серйозний сигнал. За словами Президента, як і інші правоохоронні органи, співробітники ФСБ зобов'язані використовувати всі наявні можливості для дієвої та ефективної боротьби з цим злом.

"Ви повинні активізувати роботу по всіх напрямах: починаючи від спецоперації з нейтралізації бандитів, з підриву їх фінансової і соціальної бази, виявлення пособників. Я нагадаю, що тепер у нас за кримінальним законодавством ці посібники несуть абсолютно симетричну відповідальність, як і виконавці злочинів - різниці ніякої немає ", - підкреслив Д.Медведєв.

Глава держави у зв'язку з подією терактом в аеропорту "Домодєдово" заявив: "Нашому суспільству, нашій державі кинутий черговий, дуже жорстокий виклик, треба зробити все, щоб бандити, які скоїли цей злочин були виявлені, викриті і притягнуті до суду, а гнізда цих бандитів повинні бути ліквідовані, з тими ж, хто буде чинити опір, як і прийнято в таких ситуаціях, церемонитися нічого, вони будуть знищені на місці".

Д.Медведєв також відзначив, що тероризм залишається головною загрозою безпеки для Росії, для всіх громадян країни.