ua en ru

Cуд відмовив І.Зваричу в розгляді позовів до В.Ющенка, В.Наливайченка і О.Медведька.

Львівський окружний адміністративний суд вчора відмовив колишньому голові Львівського апеляційного адмінсуду Ігорю Зваричу в розгляді позовів до колишнього президента Віктора Ющенка, голови Служби безпеки Валентина Наливайченка і генерального прокурора Олександра Медведька, пише «Комерсант-Україна» .

І.Зварич звернувся до суду з позовними заявами наприкінці 2009 р. Він вимагав від відповідачів публічних вибачень, оскільки вважав, що, називаючи його злочинцем і хабарником, вони порушили принцип презумпції невинності.

Нагадаємо, І.Зварич, відносно якого порушена кримінальна справа за підозрою в отриманні хабарів в особливо великих розмірах, був затриманий 9 березня минулого року і утримується у львівському СІЗО.

Як заявив головуючий на суді Андрій Ланкевич, в ході розгляду справи було встановлено, що "суперечка носить цивільний характер". І.Зваричу порекомендували звернутися до суду загальної юрисдикції. Зокрема, в рішенні суду наголошується, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) "В.Ющенко висловився як фізична особа і не перевищив своїх посадових повноважень". Аналогічні рішення були ухвалені і з позовів до В.Наливайченка і О.Медведька.

Адвокати І.Зварича не згодні з рішенням і найближчим часом мають намір оскаржити його у Львівському апеляційному суді