ua en ru

Cуд у Швеції відмовився скасувати наказ про затримання Ассанжа

Cуд у Швеції відмовився скасувати наказ про затримання Ассанжа

Шведський апеляційний суд відхилив апеляцію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який просив скасувати наказ про його затримання, відданий ще у 2010 році. Про це передає Reuters.

Так, суд не знайшов підстав для відкликання рішення, "тому що Джуліан Ассанж перебуває на території посольства і затримання не може бути здійснено в теперішній момент".

Нагадаємо, влітку 2012 року Еквадор надав Ассанжу політичний притулок. Проте власті Британії не дозволили випустити його з Лондона. Відтоді австралійський журналіст перебуває на території посольства.

Раніше британський суд ухвалив екстрадувати засновника WikiLeaks до Швеції, де його звинувачують у скоєнні злочину сексуального характеру у 2010 році.

Наприкінці листопада 2010 р. WikiLeaks почав публікацію 250 тис. конфіденційних документів Держдепартаменту США. Послання показали зворотний бік американської дипломатії, справжнє ставлення Вашингтона до багатьох іноземних лідерів і його справжню точку зору на ряд актуальних проблем сучасної дипломатії.