Зроблені з кульбаб і пластикових пляшок: Continental показала шини майбутнього

Зроблені з кульбаб і пластикових пляшок: Continental показала шини майбутнього Фото: концептуальна шина Continental (continental.com)

Continental представив концепцію шин майбутнього, які отримали інноваційний дизайн протектора і рекордний для галузі відсоток перероблених матеріалів у своєму складі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Continental.

Кульбаби можуть стати сировиною при створенні шин майбутнього. Так вважають інженери Continental, які в рамках Мюнхенського автосалону представили концепт нових екологічних шин.

Шини Conti GreenConcept більш ніж на половину створені з сировини, яка була або перероблена, або отримана з поновлюваних джерел.

У шині використовуються біоматеріали, такі як натуральний каучук з кульбаб, силікат з золи рисового лушпиння, а також рослинні масла і смоли. Це дозволяє значно скоротити вміст в шинах компонентів на основі сирої нафти. Ще 17 відсотків припадає на перероблені матеріали, такі як регенерована сталь і регенерована сажа.

Зроблені з кульбаб і пластикових пляшок: Continental показала шини майбутньогоА найцікавіше - це перше використання в галузі поліестеру, виготовленого з перероблених пластикових пляшок. Поліестер використовується в каркасі шини, і Continental заявляє, що понад 60 пляшок можна повторно використовувати для створення комплекту з чотирьох шин. Компанія планує поступове розгортання своєї технології ContiRe.Tex наступного року.

Вага концептуальної шини становить всього 7,5 кг - це до 40 відсотків менше, ніж у звичайних шин, а зниження ваги стало можливим шляхом оптимізації малюнка протектора, використання спеціальної боковини і вибору нової конструкції каркаса.

Зроблені з кульбаб і пластикових пляшок: Continental показала шини майбутньогоКонцептуальна шина має протектор, який забезпечує надзвичайно низький опір коченню. Вона може дозволити електромобілям збільшити запас ходу на шість відсотків тільки внаслідок малюнка протектора.

До речі, верхній шар шини виконаний з натурального каучуку Taraxagum, до того ж протектор може бути відновлено. Непошкоджений корпус можна використовувати повторно кілька разів, як це вже багато десятиліть працює з вантажними шинами.

Раніше ми писали, що Volkswagen показав бюджетний електромобіль з проектором замість приладів і кінотеатром. Серійна версія моделі повинна з'явитися в 2025 році за ціною близько 20 000 євро.

Також повідомлялося, що броньований Mercedes-Benz S 680 Guard нового покоління оцінили в 540 тисяч доларів. Під його капотом встановлений 6,0-літровий V12 з подвійним турбонаддувом потужністю 612 к. с.