ua en ru

Ciena купує Ethernet-бізнес збанкрутілої Nortel Networks за 769 млн дол.

Американська корпорація Ciena виграла аукціон на покупку Ethernet-підрозділу збанкрутілої канадської телекомунікаційної компанії Nortel Networks з пропозицією про викуп її активів за 769 млн дол. За підсумками триденного аукціону суперником Ciena стала Nokia Siemens Networks, що займається виробництвом телекомунікаційного устаткування. Закриття операції очікується в I кварталі 2010 р. після її перевірки регулюючими органами, йдеться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі американської компанії.

За рахунок операції Cienna розраховує збільшити свій обіг більш ніж в два рази, а також має намір запропонувати близько 2 тис. нових робочих місць співробітникам Nortel.

Раніше як основний претендент на покупку частини Nortel розглядалася Nokia Siemens Networks. За рахунок покупки компанія розраховувала укріпити свої позиції в Північній Америці, де їй доводиться витримувати серйозну конкуренцію, особливо з боку китайської Huawei.

Як зазначило керівництво Nokia Siemens Networks, компанії не вдалося зробити найвищу ставку, проте дорожча пропозиція не була б для неї "фінансово виправданою".

Nortel Networks - перша найбільша світова телекомунікаційна компанія, яка в січні 2009 р. оголосила про банкрутство.