ua en ru

Чорновол: критики закону №4057 спираються на думку дружини бізнес-партнера Януковича-молодшого

Представники міжфракційного депутатського об’єднання "Єврооптимісти" формують свою позицію щодо законопроекту №4057, який дозволить повернути державі 50 млрд гривень, заарештованих на рахунках представників режиму Януковича, спираючись на думку дружини бізнес-партнера Олександра Януковича. Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол на брифінгу у парламенті.

"Єврооптимісти", висловлюючи свою позицію щодо цього документа, спираються на думку депутата Олени Сотник, яка має прямий конфлікт інтересів щодо законопроекту №4057. Вона є дружиною партнера Олександра Януковича Анатолія Амєліна", - повідомила Тетяна Чорновол.

Зокрема, вона зазначила, що Анатолій Амєлін та син екс-президента Олександр Янукович є засновниками ТОВ "Столичний стиль" - ця управляюча компанія розташована в донецькому бізнес-центрі.

"Крім того, якщо подивитися біографію чоловіка пані Сотник, можна побачити, що він тривалий час був фінансистом Ахметова. За часів Януковича він у команді Ахметова зайшов у Державну комісію з цінних паперів і фондового ринку", - додала представник "Народного фронту".

Вона пояснила, що за часів Януковича відбувалися масові рейдерські атаки на підприємства, найчастіше – за схемою емісії акцій.

"Емісія акцій не могла проходити повз пана Амєліна, оскільки він керував департаментом з цінних паперів у Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку", - наголосила депутат.

"Тому виникають питання до людини, яка формує позицію "Єврооптимістів". Я звертаюся в першу чергу до "Єврооптимістів" із закликом вивчити ці факти, бо цілком можливо, що депутатам вони просто невідомі", - зазначила Тетяна Чорновол.

За її словами, маючи такий конфлікт інтересів, пані Сотник в жодному випадку не могла коментувати законопроект №4057, не вказуючи, що її чоловік є бізнес-партнером Януковича.