ua en ru

Члена правління "Укрзалізниці" перевіряють у справі щодо замаху на життя бізнесмена

Члена правління "Укрзалізниці" перевіряють у справі щодо замаху на життя бізнесмена Фото: поліція перевіряє члена правління "Укрзалізниці" у справі про замах на вбивство

Поліцейські перевіряють дзвінки члена правління Олександра Бужора

Слідче управління національної поліції Івано-Франківської області проводить розслідування щодо замаху на життя бізнесмена, співзасновника місцевої медичної компанії ТОВ "Медекс". В рамках розслідування перевіряють і члена правління публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Олександра Бужора, пишуть "Наші гроші".

Зокрема поліцейські перевіряють його дзвінки, дати відпусток та період роботи в "Укрзалізниці".

Так, Бужор раніше займав посаду директора з економіки і фінансів "Укрзалізниці". При цьому з 2001 по 2010 рік він обіймав керівні посади у банку "Золоті ворота" - від першого заступника голови до керівника банку.


Зазначається, що замах на життя бізнесмена Віктора Фіщука, співзасновника медичної компанії "Медекс" відбувся у 2015 році: спочатку невідомі підірвали автомобіль, а пізніше обстріляли з РПГ будинок Фіщука.

Видання підкреслює, що замах пов’язаний з банком "Золоті ворота". Так, в період з 2006 по 2009 роки директор ТОВ "Медекс" отримав в "Золотих воротах" понад 2 млн долларів кредиту. На початку 2008 року банк зупинив кредитування підприємства. Радник президента разом із головою правління банку Олександром Бужором відмовили медичній компанії у реструктуризації боргу та видачі коштів у сумі 250 тис. доларів.

Нагадаємо, в кінці липня Кабінет міністрів України визначив склад правління "Укрзалізниці". До складу правління увійшли Олександр Бужор, Іренеуш Василевський, Марк Злосний, Желько Марчек, Сергій Михальчук, Ремігіуш Пашкевич.