ua en ru

Член Нацтелерадіо І.Курус назвав незаконними намагання Концерну РРТ запустити 9 передавачів у цифровому режимі.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус назвав незаконними намагання Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) запустити дев'ять передавачів у цифровому режимі. Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

За його словами, він отримав інформацію, що міжвідомча рада при Кабінеті міністрів доручила Концерну РТТ запустити ці дев'ять передавачів.

"Зазначу, що жоден чинний закон не дає підстав цьому концерну здійснювати будь-які запуски будь-яких передавачів. Більше того ані навіть рішення міжвідомчої комісії при Кабінеті міністрів, ані постанова Верховної Ради, ані РНБО не має права надавати дозвіл на це. Відповідно до закону "Про телебачення і радіомовлення" перехід від аналогового до цифрового мовлення здійснюється виключно на підставі плану розвитку телерадіоорганізаційного простору України. Тобто є намагання Концерну РРТ незаконно запустити дев'ять передавачів на частоти, про які Національна рада нічого не знає", - заявив І.Курус.

За словами першого заступника Нацтелерадіо Андрія Мірошниченка, Генеральна прокуратура України розпочала розгляд спробу безліцензійного виходу в ефір і збирає з цього приводу матеріали.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України повідомила, що учасники вчорашнього засідання Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення ухвалили рішення підтримати пропозицію Держзв'язку про початок тестової експлуатації мережі цифрового телерадіомовлення у Дніпропетровську, Львові, Чернігові, Вінниці, Запоріжжі, Сімферополі, Миколаєві, Тернополі та Ужгороді, а також розробити та подати на розгляд Міжвідомчої ради пропозиції щодо поширення експериментального мовлення на інші регіони України.

Згідно з ухваленим рішенням, Концерн РРТ має подати до Нацтелерадіо заяви на отримання необхідних дозвільних документів та ліцензій на здійснення діяльності як оператора телекомунікацій у сфері телебачення і радіомовлення та провайдера програмної послуги.