ua en ru

Чистий збиток компанії Acer в II кварталі 2013 р. склав близько 11,4 млн дол. проти прибутку роком раніше

Чистий збиток тайванського виробника комп'ютерів Acer в II кварталі 2013 р. склав 343 млн тайваньських дол. (близько 11,4 млн дол.), при тому, що роком раніше був зафіксований прибуток у розмірі 56 млн тайваньських дол., повідомляє телеканал "Росія 24" .

Виручка компанії за рік знизилася на 19%, впавши до 89,4 млрд тайваньських дол.

Аналітики, опитані Reuters, чекали, що Acer отримає в середньому 213,4 млн тайваньських дол. прибутку.

"Проблема Acer криється в її асортименті. Компанії потрібно продати багато недорогих планшетів, щоб компенсувати спад продажів комп'ютерів", - зазначив аналітик Артур Ляо з Fubon Financial Holding Co.

У II кварталі 2013 р. постачання нових персональних комп'ютерів від Acer, за підрахунками дослідницької групи IDC, скоротилися на 32% порівняно з аналогічним періодом рік тому. Серед п'ятірки найбільших виробників комп'ютерів це найбільший показник падіння.

Сьогодні Acer на світовому ринку десктопів і ноутбуків зберігає частку в 8% проти 11,4% роком раніше, майже весь прибуток генерується за рахунок продажу ноутбуків.

Тайванський вендор, втім, вловив загальну тенденцію падіння продажів в ПК-секторі та звернув свою увагу на мобільні пристрої. Так, у червні Acer показала 8-дюймові планшети на базі Windows і 5,7-дюймовий Android-смартфон.