ua en ru

Чистий прибуток Volvo Group в I кварталі 2010 р. склав 179 млн євро проти збитків роком раніше.

Чистий прибуток шведського виробника вантажівок Volvo Group в I кварталі 2010 р. склав 1,72 млрд шведських крон (179 млн євро), тоді як за аналогічний період 2009 р. компанія зафіксувала чисті збитки на 4,22 млрд шведських крон. Про це повідомляється у фінансовому звіті Volvo, передає РБК.

Об'єм продажів Volvo Group в січні-березні ц.р. досяг 58,6 млрд шведських крон (6,1 млрд євро), що на 4,5% перевищує об'єм продажів за порівняльний період минулого року, отриманий на рівні 56,1 млрд крон. Операційний прибуток виробника вантажівок в I кварталі ц.р. склав 2,8 млрд крон (291 млн євро) проти операційного збитку роком раніше на суму 4,5 млрд крон.

"У міру поступового відновлення світової економіки попит на продукцію групи знов поліпшується, - наголошується в прес-релізі Volvo. - Одночасно ті заходи, які ми прийняли в цілях скорочення витрат, почали приносити добрі результати".

Компанія Volvo Group є другим за величиною в світі виробником вантажних автомобілів. Компанія випускає вантажівки під власним брендом, а також під марками Nissan Diesel, Renault і Mack. Крім підрозділу по виробництву вантажівок Volvo Trucks в Volvo Group входять також компанія по виробництву автобусів Volvo Buses і підрозділу по виробництву будівельного устаткування (Volvo Construction Equipment), виробництву двигунів і енергетичних систем для морського і промислового застосування (Volvo Penta), виробництву тих, що комплектують для авіаційних, ракетних і газотурбінних двигунів (Volvo Aero), наданню фінансових послуг (Volvo Financial Services).