ua en ru

Чистий прибуток Daimler за I квартал 2010 р. склав 612 млн євро проти чистих збитків у 1,28 млрд євро роком раніше.

Чистий прибуток німецького автомобільного концерну Daimler AG (колишній DaimlerChrysler AG) за I квартал 2010 р. склав 612 млн євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чисті збитки у розмірі 1,28 млрд євро. Про це повідомляється в поширеному сьогодні фінансовому звіті концерну, повідомляє РБК.

Виручка компанії за I квартал 2010 р. зросла на 13% і склала 21,18 млрд євро проти 18,67 млрд євро роком раніше. Показник EBIT (прибуток до вирахування відсотків по позикових засобах і сплати податків) за минулий квартал склав 1,19 млрд євро, тоді як за аналогічний період роком раніше компанія продемонструвала негативну EBIT у розмірі 1,42 млрд євро.

Daimler AG володіє брендами Maybach, Mercedes-Вenz, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. 5 жовтня 2007 р. акціонери колишньої DaimlerChrysler AG схвалили рішення ради директорів по перейменуванню компанії в Daimler AG. Зміна назви концерну пояснюється завершенням у серпні 2007 р. операції з продажу приватному інвестиційному фонду Cerberus Capital Management американського підрозділу Chrysler, а також необхідністю чіткіше розмежувати єдину корпоративну марку концерну з продукційними брендами.