ua en ru

Чистий прибуток HTC в III кв. 2012 р. знизився на 79% - до 133 млн дол

Чистий прибуток тайваньського виробника смартфонів HTC в III кв. снизився на 79% порівняно з минулим роком до 3,9 млрд тайваньських доларів (133 млн дол.). Частка компанії на ринках США і Європи скоротилася під тиском конкурентів Samsung Electronics і Apple, а на китайському - через зусилля місцевих компаній, повідомляє телеканал "Росія 24".

Втрата позицій на швидкозростаючому китайському ринку представляє для тайванців серйозну загрозу. Наприкінці року в КНР з'являться декілька десятків мобільних пристроїв, технічні можливості яких аналогічні продукції HTC, а ціна - на 15-20% нижча.

Обсяг продажів впав на 48% до 70,2 млрд тайваньських доларів, а операційний прибуток скоротився на 76% до 4,9 млрд тайваньських доларів.

За оцінками аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, в останньому кварталі року фінансові показники компанії продовжать погіршаться: чистий прибуток знизиться до 5,2 млрд тайваньських доларів, а виручка - не перевищить 76,5 млрд тайваньських доларів.

Наприкінці вересня HTC представила два смартфона, оптимізованих для роботи з операційною системою Windows 8. У продаж нові пристрої надійдуть у листопаді. Вони стануть основними конкурентами гаджетів Nokia. Windows Phone 8X і Windows Phone 8S не тільки працюють на тій же ОС, що і Lumia, але і зовні дуже схожі на фінські смартфони.

Досі HTC отримувала більшу частину прибутку, продаючи пристрої на базі Google Android. Тепер компанія розраховує на підтримку Microsoft.

Читайте також: HTC представила нові моделі смартфонів 8X і 8S на базі Windows 8 (фото)