Чистий прибуток Ford в III кварталі 2013 р. знизився на 7,7% - до 1,2 млрд дол

Чистий прибуток, доступний для розподілу серед акціонерів) другого за величиною автоконцерну в США Ford Motor Co., у III кварталі 2013 р. скоротився на 7,7% - до 1,27 млрд дол. порівняно з прибутком в 1,63 млрд дол. у III кварталі минулого року. Про це йдеться в опублікованій сьогодні звітності Ford.

Виручка Ford за минулий квартал склала 36 млрд дол., що на 12% більше показника річної давності в розмірі 32,1 млрд дол. Операційний прибуток на акцію компанії склав в липні-вересні ц.р. 0,45 дол. проти 0,40 дол. у III кварталі 2012 р.

Аналітики очікували, що компанія продемонструє прибуток на акцію (EPS) в розмірі 0,37 дол./акція при виручці в 34,18 млрд дол.
Ford пояснив хороші показники за III квартал 2013 р. зростанням продажів у Північній Америці і поліпшенням ситуації на зовнішніх ринках: скорочення збитків у Європі, рекордний прибуток у Східній Азії і Африці, зростання прибутку на 150 млн дол. у Південній Америці. Зниження чистого прибутку відбулося за причини високих податків і великого числа разових витрат. Тому чистий прибуток на акцію скоротилася на 10 центів до 0,31 дол./акція, тоді як операційна EPS помітно зросла.

На тлі оприлюднених показників акції компанії на торгах pre-market (проходять до відкриття регулярної торгової сесії в Нью-Йорку) виросли в ціні на 2,7%.

Компанія Ford Motor з'явилася в США в 1903 р. і з тих пір є одним з провідних світових автовиробників. Автоконцерну належить 65 виробництв в різних країнах; сукупний штат співробітників складає близько 175 тис. осіб. Компанія випускає автомобілі під брендами Ford і Lincoln. Ford - єдиний автовиробник "детройтської трійки", який обійшовся без урядової допомоги в кризу. Його конкуренти - General Motors і Chrysler - змушені були пройти процедуру банкрутства.