ua en ru

Чистий прибуток eBay в III кварталі 2012 р. збільшився на 22% - до 597 млн дол

Чистий прибуток компанії інтернет-торгівлі eBay в III кварталі 2012 р. склала 597 млн дол., говориться у квартальному звіті компанії. Це на 22% перевищує показники аналогічного кварталу 2011 р., коли чистий прибуток eBay і системи онлайн платежів PayPal, що належить йому, досягала 491 млн дол. Виручка eBay Inc. в III кварталі 2012 р. зросла на 15% і склала 3,4 млрд дол. порівняно з 2,97 млрд дол. роком раніше. Прибуток на одну звичайну акцію в III кварталі цього року досягнув 0,45 дол. порівняно з 0,37 дол. в 2011 р.

"У нас був сильний третій квартал. Основне зростання клієнтів спостерігалось в системах PayPal і Marketplaces. Наше майбутнє пов'язане з мобільними платежами, ми збираємося залишатися лідерами на ринку мобільної комерції і додатків для неї", - наголошується в заяві глави компанії Джона Донахью.

В IV кварталі компанія розраховує отримати від 0,66 до 0,69 дол. прибутку на одну звичайну акцію при виручці від 3,85 до 4 млрд дол.

При цьому аналітики в III кварталі цього року прогнозували прибуток на одну звичайну акцію в розмірі 0,54 дол. і виручку в обсязі 3,41 млрд дол.

Після оголошення квартальних підсумків акції eBay Inc. торгувалися зі зниженням.

eBay Inc. - американська компанія, що надає послуги в областях інтернет-аукціонів (основне поле діяльності), інтернет-магазинів, а також миттєвих платежів. Організація управляє веб сайтом eBay.com і його місцевими версіями в декількох країнах, володіє компанією PayPal. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Сан-Хосе, штат Каліфорнія.

Читайте також: Інтернет-холдинг Allegro Group закриває сервіс emarket.ua