Чистий прибуток Daimler у ІІ кварталі виріс у 2,3 разу

Чистий прибуток німецького автомобілебудівного концерну Daimler у II кварталі поточного року збільшився в 2,3 разу до 5,2 млрд євро.

Чистий прибуток німецького автомобілебудівного концерну Daimler у II кварталі поточного року збільшився в 2,3 разу до 5,2 млрд євро. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Виручка автоконцерну скоротилася на 3% до 29,7 млрд євро. Операційний прибуток компанії знизився практично на 21% до 1,04 млрд євро. При цьому виручка підрозділу Mercedes-Вenz склала 16,3 млрд євро, тоді як операційний прибуток впав також на 21% до 1,04 млрд євро.

Читайте також: Чистий прибуток Daimler в I кварталі знизився в 2,5 разу

Результат виявився кращим за очікування експертів, які прогнозували прибуток на рівні 3,31 млрд євро. Необхідно відзначити, що підсумковий показник прибутку включає 3,2 млрд євро, отриманих Daimler в результаті виходу з EADS.

За прогнозами експертів автоконцерну, за підсумками року операційний прибуток компанії зменшиться цього року в порівнянні з рівнем 2012 р., що склав 8,1 млрд євро.

Нагадаємо, чистий прибуток Daimler AG в І кварталі знизилася в річному численні в 2,5 разу і склав 564 млн євро.

Читайте також: Продажі BMW в І півріччі виросли на 6%

Відзначимо, що Daimler досяг непоганих результатів на ринку в досить несприятливих макроекономічних умовах. Так, продажі автомобілів в ЄС в травні досягли 20-річного мінімуму.

Експерти чекають, що автомобільний ринок Західної Європи залишатиметься під тиском в цьому і наступному роках. Його зростання не очікується принаймні до 2019 р., що збільшує загрозу нового закриття заводів по всьому континенту у зв'язку із зниженням використання автомобілів.

Відзначимо, що світові автовиробники украй незадоволені показниками попиту на їхню продукцію в Європі, у зв'язку з чим вони сподіваються, що в 2013 р. американський попит компенсує падіння європейського ринку. Крім того, знижуються також продажі автомобілів в Японії, тому ставка на американський ринок стає ще більш значущою.

Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Вenz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - уряд Кувейту (7,6%) і французько-японський альянс Renault/Nissan (3,1%, партнерам належить по 1,54% акцій). У свою чергу Daimler спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку володіє 15% акцій російського виробника вантажівок ВАТ "КамАЗ".