ua en ru

Чистий прибуток Caterpillar за 3 міс. 2013 знизизився у 1,8 разу - до 880 млн дол

Чистий прибуток американської машинобудівної корпорації Caterpillar Inc., доступний для розподілу серед акціонерів компанії, за січень-березень 2013 р. зменшився у 1,8 рази і склав 880 млн дол. проти 1,59 млрд дол. за аналогічний період роком раніше. Такі дані наводяться в опублікованому сьогодні звіті Caterpillar.

Сукупна виручка Caterpillar за звітний період зменшилася на 17,3% і досягла 13,21 млрд дол. у порівнянні з аналогічним показником річної давності на рівні 15,98 млрд дол. Операційний прибуток компанії склав 1,218 млрд дол., тоді як за січень-березень 2012 р. операційний прибуток Caterpillar становила 2,323 млрд дол. (зниження показника на 47,5%).

Зазначимо, що за результатами січня-березня 2013 р. компанія скоротила власний прогноз по виручці на весь 2013 р., повідомивши, що очікує обсягу продажів за підсумками року на рівні 57-61 млрд дол. Попередній прогноз по виручці компанії знаходився на рівні 60-68 млрд дол. Зниженню прогнозу сприяла настабільная ситуація в США та КНР, пояснили у компанії.

Caterpillar - одна з найбільших американських машинобудівних компаній, її акції входять у розрахунок індексу Dow Jones Industrial Average, а фінансові показники служать індикатором загального стану американської промисловості. Корпорація є світовим лідером у виробництві будівельного і гірського устаткування, двигунів, що працюють на природному газі і дизельному паливі, а також промислових газових турбін. У Росії Caterpillar має представництво - ТОВ "Катерпиллар Тосно" у м. Тосно Ленінградської обл.