ua en ru

Число загиблих в результаті пожежі в клубі в Пермі збільшилося до 128 осіб.

Число загиблих в результаті пожежі в пермському клубі "Хромая лошадь" зросло до 128 осіб. Про це повідомили в МНС РФ. Минулої ночі померли три людини - в Пермській краєвій клінічній лікарні помер чоловік; ще двоє, чоловік і жінка, померли в московських лікарнях.

З травмами і опіками різного ступеня в лікарнях залишаються 103 людини, з них в Москві - 63 постраждалих, Санкт-Петербурзі - 25, в Челябінську - 6, Пермі - 9 осіб. Амбулаторну допомогу отримали 4 людини, один виписаний.

Нагадаємо, в ніч на 5 грудня 2009 р. у клубі "Хромая лошадь" в Пермі сталася пожежа. За версією слідства, причиною трагедії стали фейєрверк і порушення правил пожежної безпеки при оформленні приміщення. За фактом пожежі порушено дві кримінальні справи - за ч.3 ст.109 (спричинення смерті по необережності двом і більше особам) і за ч.3 ст.219 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до смерті двох і більше осіб) Кримінального кодексу РФ. В рамках кримінальної справи про пожежу в пермському клубі слідство визнало загиблими і постраждалими 234 людини. Чотирьом заарештованим у справі про пожежу в Пермі пред'явлені звинувачення. В даний час тривають слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин злочину, а також інших осіб, що підлягають притяганню до кримінальної відповідальності.