ua en ru

Кількість жертв теракту в Таїланді збільшилася до 14 осіб, постраждалих - до 341

Число загиблих в результаті серії вибухів, що прогриміли в м.Яла - столиці однойменної провінції Таїланду на півдні країни - збільшилося до 14 осіб. При цьому, за уточненими даними, в госпіталях перебуває 341 постраждалий з пораненнями різного ступеня тяжкості, передає Associated Press. Раніше було відомо про 8 загиблих і 70 поранених.

Начальник поліції м.Яла полковник Кріесада Каівчанді вже зробив заяву для преси. За його словами, перший вибуховий пристрій знаходився в кузові пікапа, що знаходився поруч із ресторанної зоною місцевого торгового центру. Момент вибуху був підібраний так, щоб вразити якомога більше жертв, а саме на самому початку обідньої перерви. Через 20 хвилин, коли до місця НП стали прибувати машини швидкої допомоги і пожежники, а навколо зібралися роззяви, стався другий вибух, не поступається за потужністю першому. Саме він став причиною такого великого числа потерпілих.

Жодна з терористичних угруповань ще не взяла на себе відповідальність за організовані вибухи. Однак місцева влада вже звинуватили в тому, що трапилося, місцеве сепаратистський підпілля.