ua en ru

Число жертв теракту в Анкарі зросла до 95

Число жертв теракту в Анкарі зросла до 95 Фото: теракт в Анкарі

Поранені 246 осіб, з них 48 знаходяться в реанімації

Два вибухи прогриміли в суботу вранці в турецькій столиці перед початком мітингу. Число поранених, за даними канцелярії прем'єр-міністра Туреччини, досягло 246 осіб, 48 з них реанімації. Триває розслідування теракту.

Число загиблих при теракті в Анкарі зросла до 95, поранені 246 осіб, з них 48 знаходяться в реанімації, заявили в офісі прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу.

Як повідомляє агентство Рейтер, офіс прем'єра в письмовій заяві повідомив, що триває розслідування теракту, прокуратура Анкари працює над встановленням осіб загиблих і проведенням розтину.

Два вибухи сталися в 10.04 мск в столиці Туреччини перед початком мітингу, який був організований профспілковими та громадськими організаціями під гаслами "Праця, мир, демократія" в знак протесту проти сплеску насильства за турецько-курдського конфлікту на південному сході країни. Турецькі ЗМІ з посиланням на джерела в поліції повідомляють, що вибухи були влаштовані терористами-смертниками в районі залізничного вокзалу під естакадою, де учасники мітингу проходили до місця його проведення.

Обстановка в Туреччині різко загострилася після організованого 20 липня "Ісламською державою" теракту на кордоні з Сирією і вбивств поліцейських в південно-східних провінціях, відповідальність за які взяла на себе РПК. Всього протягом останніх двох з половиною місяців жертвами курдських бойовиків стали більше 130 поліцейських, військових, а також цивільних осіб Винищувачі ВПС Туреччини атакують з 24 липня позиції РПК в південно-східних турецьких провінціях на півночі Іраку.

Нагадаємо, Прем'єр Туреччини назвав підозрюваних у теракті в Анкарі.