ua en ru

Кількість загиблих при обваленні будівлі в Бангладеш зросла до 82 осіб

У столиці Бангладеш місті Дакка число загиблих в результаті обвалення восьмиповерхового будинку збільшилася до 82 людей, більше 700 осіб поранені. Про це повідомляє телеканал Sky News з посиланням на владу Бангладеш. Раніше повідомлялося про 70 загиблих.

Рятувальники продовжують витягувати людей з-під завалів. На справжній момент більше 600 людей врятовано. Прибулі на місце трагедії лікарі відзначають, що число загиблих, ймовірно, буде рости, тому що під уламками будівлі можуть залишатися десятки людей, а багато хто з тих, що вижили перебувають у критичному стані.

У пошуково-рятувальній операції задіяна армія.

Нагадаємо, раніше сьогодні на околиці Дакки обрушилося восьмиповерховий комерційна будівля, в якому розміщувалося безліч торгових лавок, банк і фабрика з пошиття одягу. За інформацією кореспондентів з Бангладеш, будівля буквально "склалося, як картковий будиночок", зруйнувавшись практично повністю.

Як зазначають місцеві влади, причиною трагедії могли стати неналежні норми будівництва будівлі, в якій були відсутні екстрені виходи і не були дотримані інші приписи правил безпеки. За деякими даними, забудовник отримав дозвіл лише на будівництво трьох поверхів, інші п'ять були зведені незаконно, без дотримання всіх необхідних технічних стандартів.

Читайте також: У Бангладеш в результаті обвалення будівлі загинули більше 70 людей.