ua en ru

Чисельність військ РФ на кордоні з Україною становить 16 тис. чоловік, - Парубій

Чисельність військ РФ на кордоні з Україною становить 16 тис. чоловік.

Чисельність військ РФ на кордоні з Україною становить 16 тис. чоловік. Про це сьогодні на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поблизу українського кордону зосереджено близько 16 тис. (російських військових) та на території Криму 22 тис., а в Придністровській Молдавській Республіці 3 тис.", - повідомив Парубій.

В ході брифінгу Парубій також зазначив, що на сході України знаходиться від 15 до 20 тис. бойовиків, більше половини з яких - російські громадяни.

Відзначимо, 30 травня 2014 р. генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підтвердив факт початку відведення російських військ від кордону з Україною.

За підрахунками голови Держприкордонслужби України Миколи Литвина, станом на 28 травня в найближчому прикордоння знаходився близько 18-20 тис. російських військових. "Плюс величезне угруповання в Криму, спільно в цілому 45-60 тис.", - заявив він.

Нагадаємо, 19 травня Президент РФ Володимир Путін розпорядився повернути війська, що брали участь у навчаннях в Ростовської, Бєлгородської і Брянської областей, в місця постійної дислокації.