ua en ru

Чиновник іракської армії убитий в результаті вибуху бомби, - МВС Іраку

Міністерство внутрішніх справ Іраку 8 лютого 2011 р. заявило, що один з високопоставлених чиновників іракської армії загинув в результаті вибуху бомби, закладеної на узбіччі дороги, ще 4 людини були поранені. Бригадний генерал сухопутних військ Міністерства оборони Іраку Іхсан Алі Мохаммед в той день загинув при вибуху бомби, яка була закладена на узбіччі дороги у себе вдома на заході Багдаду. Коли сили безпеки Іраку і жителі зібралися на місці події, вибухнула ще одна бомба, в результаті 2 поліцейських, один військовослужбовець і один мирний мешканець отримали поранення, повідомляє "Сіньхуа".
Як повідомляє місцева поліція, член сунітського збройного угруповання "Рада пробудження" і його син були вбиті невідомими в будинку на півночі Багдада. В даний час проводиться розслідування даного інциденту. Поліція сумнівається, що терористична організація "Аль-Каїда" є винуватцем цієї події.
Сунітська озброєне угрупування "Рада пробудження" з 2006 по 2007 рр. допомагала американським військам в Іраку та іракським силам безпеки боротися з організацією "Аль-Каїда".