ua en ru

Чилійці шокували англійців, а Італія розійшлася миром з Німеччиною

Крім матчів європейського плей-офф, інші національні збірні скористалися ігровим вікном, щоб зіграти в товариських матчах. Так, збірна Англії приймала вдома збірну Чилі і несподівано програла 0:2. А німці та італійці розіграли нічию в Мілані.

Крім матчів європейського плей-офф, інші національні збірні скористалися ігровим вікном, щоб зіграти в товариських матчах. Так, збірна Англії приймала вдома збірну Чилі і несподівано програла 0:2. А німці та італійці розіграли нічию в Мілані.

Англія - Чилі-0:2
Голи:
Санчес, 7, 90+3
Англія: Форстер, Джонсон, Джонс (Смоллінг, 56), Кехілл, Бейнс, Мілнер (Дефо, 64), Уїлшир, Лампард (Клеверлі, 70), Лаллана (Барклі, 76), Руні, Родрігес (Таунсенд, 56)
Чилі: Браво, Мена, Гонсалес, Ісла (Хара, 58), М. Фернандес (Гутьєррес, 46), Босежур (Фуенсалида, 81), Медель, Арангуис (Кармона, 46), Діас, Санчес, Варгас (Муньос 70)

Вже в дебюті блиснув майстерністю голкіпер гостей Клаудіо Браво, який відбив удар центрального захисника Філа Джонса з "другого поверху". Ну а потім вінгер "Барселони" Алексіс Санчес випередив Лейтона Бейнса і чітко замкнув простріл Еухенії Міни з лівого флангу.

Результативну комбінацію розпочав Жан Босежур, виступаючий в Англії за учасника "Віган". Босежур незабаром міг подвоїти перевагу збірної Чилі, але його підступний удар у відчайдушному кидку відбив воротар "трьох левів" Фрейзер Форстер.

Тим часом Браво кінчиками пальців перевів м'яч над поперечиною після удару Френка Лемпарда, який перед зустріччю отримав нагороду УЄФА за 100 зіграних матчів за збірну. Потім Адам Лаллана, який, як і Форстер дебютував у національній команді, пробив повз з хорошої позиції.

У другому таймі міг відзначитися партнер Лаллани за "Саутгемптону" Джей Родрігес, який теж вперше вийшов на поле у складі першої збірної Англії. Друга половина вийшла скупою на гольові моменти, але при цьому недоліку у фізичній боротьбі не спостерігалося. Другий гол чилійці забили в доданий час, коли Гері Кехілл втратив м'яч у середині поля, а здійснивший перехоплення Санчес дійшов до воріт і майстерно переграв Форстера.

Італія - Німеччина 1:1
Голи:
Абате, 28 - Хуммельс, 8
Італія: Буффон, Абате, Барцальї (Огбонна, 70), Бонуччі, Крішіто, Мотта, Пірло, Маркізіо, Монтоліво, Балотеллі, Освальдо (Кандрева, 53)
Німеччина: Нойер, Хеведес, Боатенг, Хуммельс, Янсен, Хедіра (Ларс Бендер, 66), Лам, Мюллер (Свен Бендер, 86), Кроос, Шюррле (Ройс, 59), Гетце (Езіл, 60)

Гості відкрили рахунок після того, як з кутового подав Тоні Кроос, а 24-річний Хуммельс вдало зіграв головою і забив свій другий м'яч за збірну Німеччини. Через 12 хвилин німці могли вразити ворота суперника ще раз, але хороший момент не використав Самі Хедіра.

Італійці відповіли небезпечним моментом на 28-й хвилині і тут же зрівняли рахунок. Хуммельс, виносячи м'яч зі штрафної, подарував його Абате, який обігрався з Леонардо Бонуччі та відновив рівновагу. Господарі могли відзначитися ще раз перед перервою, однак Андре Шюррле влучив у поперечину.

Після перерви ударом з лівої міг забити Клаудіо Маркізіо, але голкіпер суперника Мануель Нойер в цьому епізоді був на висоті. Потім збірну Німеччини від неприємностей врятував Бенедикт Хеведес, який вчасно поспішив на допомогу воротареві після удару Маріо Балотеллі. Захисник "Шальке-04" у доданий час відзначився яскравим моментом біля воріт італійців, проте його постріл прийняла на себе штанга.

Товариські ігри

Росія - Сербія, 1:1
Голи:
Самедов, 30 - Джорджевич, 31

Данія - Норвегія 2:1
Голи:
Квирст, 14, Боилесен, 90 - Педерсен, 78

Туреччина - Північна Ірландія 1:0
Гол:
Ердінч, 45

Польща - Словаччина 0:2
Голи:
Куцка, 31, Мак, 39

Використані матеріали УЄФА