ua en ru

У Чернівецькій області сталося масове отруєння, госпіталізовано 15 осіб

У Чернівецькій області сталося масове отруєння, госпіталізовано 15 осіб Фото: масове отруєння (РБК-Україна)

Хворі вживали страви на весіллі в с. Сучевени

У Чернівецькій області сталося масове отруєння на весіллі, госпіталізовано 15 осіб. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держсанепідслужби в Чернівецькій області.

"Протягом 18-19 липня 2017 в Державну установу "Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" надійшли термінові повідомлення про звернення 9 хворих з ознаками харчової токсикоінфекції, які вживали страви на весіллі у закладі ресторанного господарства в с. Сучевени Глибоцького району Чернівецької області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, станом на 16:30 19 липня 2017 року захворіли 15 осіб. Госпіталізовані в інфекційне відділення Глибоцького ЦРЛ 8 хворих, в обласну клінічну лікарню - 1 хворий і 6 хворих перебувають на амбулаторному лікуванні.

Так, вчора робоча група у складі фахівців "Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області виїхали в Глибокский район для встановлення причин та обставин виникнення спалаху.

В ході епідеміологічного розслідування проводилося опитування хворих, вивчення медичної документації. Відібрані проби питної води з локального водопроводу, вогнищеві змиви та змиви з харчових продуктів і зразки сировини, була присутня на момент початку епідрозслідування. Проведено бактеріологічне обстеження працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.

У закладі проводяться заключні дезінфекційні заходи. Наголошується, що також тривають лабораторні дослідження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні з початку 2017 року 9 людей померли внаслідок захворювання ботулізмом, зареєстровано 90 випадків захворювання.