ua en ru

Людство за 7 місяців вичерпало річні ресурси Землі, - WWF

Людство за 7 місяців вичерпало річні ресурси Землі, - WWF Фото: людство вичерпало ресурси Землі (pixabay.com)

Люди викинули більше вуглецю, ніж океани і ліси здатні абсорбувати за рік

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) і Global Footprint Network заявили, що людство за останні 7 місяців вичерпало річні ресурси Землі. Про це йдеться в доповіді організації, повідомляє DW.

"WWF і Global Footprint Network опублікували звіт, в якому йдеться про те, що 2 серпня 2017 людство перевищило витрати ресурсів, які планета здатна відновити за цілий рік", - йдеться в повідомленні.

Згідно з доповіддю, це означає, що людство витратило за 7 місяців стільки води і повітря, використало стільки тварин і рослинних ресурсів, скільки повинно було вжити і витратити за 12 місяців.

"Ми викинули більше вуглецю, ніж океани і ліси здатні абсорбувати за рік, ми впіймали більше риби, повалили більше дерев, більше зібрали врожаю і спожили більше води, ніж Земля була здатна зробити за цей період", - йдеться в заяві екологів.

Наголошується, що опублікований у звіті показник розраховується з 1986 року. Перетин кордону відновлення планетарних ресурсів щорічно наступає раніше. У 1993 році цю межу перетнули 21 жовтня. У 2003 це сталося 22 вересня. У 2015 році - 13 серпня.

Так, парникові гази, які утворюються в результаті спалювання вугілля, нафти і газу становлять близько 60 відсотків карбонового "сліду" людства на планеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зростання населення і споживання провокує використання в півтора рази більше природних ресурсів щорічно, ніж планета встигає відтворювати.