ua en ru

Чехія закликає РФ вивести свої війська з України

Чехія закликає Росію вивести свої війська з України.

Чехія закликає Росію вивести свої війська з України. Про це йдеться в заяві МЗС Чеської Республіки.

"Чеська Республіка вважає вторгнення збройних формувань Російської Федерації на територію східної та південно-східної України серйозною загрозою миру і стабільності у всій Європі", - йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що кроки РФ "категорично суперечать не тільки основним нормам міжнародного права, але також йдуть врозріз з недавніми запевненнями Президента Путіна на саміті в Мінську в його прагненні до мирного врегулювання кризи на сході України".

"Тому Чеська Республіка закликає Російську Федерацію негайно вивести свої військові формування з української території", - підкреслили в МЗС.

Крім того, у відомстві зажадали від Росії зупинити обстріл української території з території РФ, припинити наростаючі постачання важкої зброї і спорядження та надати можливість незалежного контролю українсько-російського кордону по всій його довжині.

Нагадаємо, 28 серпня Президент України Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ на територію України і закликав міжнародне співтовариство відреагувати.