ua en ru

У Чечні у військовій частині сталася масова бійка

У Чечні у військовій частині сталася масова бійка Фото: бійка в Чечні нібито сталася на побутовому ґрунті

У мережі з'явилося відео бійки

У військовій частині, розквартированій в чеченському селі Борзой (Російська Федерація) 25 лютого сталася масова бійка. Про це повідомляє Lenta.ru.

У мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано велику бійка між людьми у військовій формі.

"Наші колеги підтверджують факт бійки, але подробиць інциденту поки немає. Це може бути пов'язано з тим, що з осені 2014 року розпочався призов чеченців в армію. Раніше Міноборони не призивала солдатів з Чечні, але тепер підросло покоління, яке в силу віку не воювало під час першої і другої чеченських кампаній. Але напруженість могла залишитися", - повідомив голова комісії РПЛ з прав військовослужбовців Сергій Кривенко.

Припускається, що причиною бійки став конфлікт між місцевими жителями і військовослужбовцями військової частини, проте прес-служба Південного військового округу заявила, що причиною стала побутова сварка між самими військовослужбовцями.

"Бійка була спровокована двома військовослужбовцями контрактної служби на побутовому ґрунті, після чого за них заступилися інші військовослужбовці. В результаті бійки ніхто з військовослужбовців травм не отримав", - йдеться в повідомленні .

Нагадаємо, глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров готовий залишити свій пост, термін його повноважень закінчується навесні 2016 року.