ua en ru

Чавес пройде третій курс хіміотерапії у військовому госпіталі Каракаса

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив, що третій за рахунком курс хіміотерапії йому буде проведено в столичному військовому госпіталі. Як відомо, перші два курси лікування онкологічного захворювання він пройшов в одній з кубинських клінік, передає радіостанція "Маяк".

Виступаючи в суботу на засіданні кабінету міністрів в президентському палаці "Мірафлорес", Чавес розповів, що його лікарі прийшли до висновку про те, що у Венесуелі створені всі умови для продовження лікування, тому на цей раз він не полетить на Кубу. "Все готово до третьої за рахунком бомби", - сказав венесуельський лідер, жартома називаючи бомбою кожен курс хіміотерапії.

Два тижні тому Чавес повернувся з Куби, де протягом літніх місяців побував тричі. На початку червня він прибув на Острів Свободи з робочим візитом, в розпал якого відчув сильне нездужання і опинився на хірургічному столі - йому зробили операцію з видалення внутрішньотазового абсцесу. Слідом за цим лікарі виявили у Чавеса пухлину з наявністю злоякісних клітин, про що йому першим повідомив Фідель Кастро.

20 червня Чавесу видалили ракову пухлину, він пройшов постопераційний курс лікування і повернувся на батьківщину. У середині липня Президент Венесуели знову полетів на Кубу, де пройшов перший курс хіміотерапії, а 6 серпня знову відбув на Острів Свободи для повторного проходження курсу.