ua en ru

Чавес проходить хіміотерапію, - влада Венесуели

Президент Венесуели Уго Чавес в даний час проходить курс хіміотерапії, повідомляє Associated Press з посиланням на владу країни. Лікарі призначили її після того, як лідер соціалістів в середині січня відновився після респіраторної інфекції. Згідно з офіційною версією, Чавес прилетів до м. Каракас 18 лютого і з тих пір знаходиться у військовому госпіталі столиці.

На офіційне повідомлення про здоров'я Президента влада Венесуели підштовхнула широко розійшлася новина від колишнього посла Панами при Організації американських держав (ОАД) Гільєрмо Кочеса. Посилаючись на джерела в уряді Венесуели, він стверджував, що венесуельський Президент помер, оскільки його мозок був мертвий ще в кінці минулого року, а кілька днів тому було прийнято рішення про відключення Чавеса від апарату життєзабезпечення.

У зв'язку з цим віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив опозицію в тому, що за допомогою розповсюдження чуток про здоров'я Чавеса вона намагається дестабілізувати обстановку в країні.

Нагадаємо, Чавес приїхав на Кубу в грудні 2012 р. для четвертою за рахунком операції з видалення злоякісної пухлини. З 11 грудня 2012 р. обраний на новий 6-річний термін Президент не з'являвся перед телекамерами. Опозиція Венесуели активно використовує інформацію про хворобу Чавеса, доводячи, що він не може виконувати обов'язки глави держави через недієздатність, і вимагає проведення нових виборів.

Читайте також: Чавес продовжує керувати країною, - віце-президент Венесуели (фото, відео)