ua en ru

Частина працівників ДВС України у Криму прийняли громадянство РФ і перейшли на роботу у виконавчу службу РФ, - голова ДВС України

Частина співробітників Державної виконавчої служби (ДВС) України у Криму прийняли громадянство Російської федерації, і перейшли на роботу у виконавчу службу РФ.

Частина співробітників Державної виконавчої служби (ДВС) України у Криму прийняли громадянство Російської Федерації (РФ), і перейшли на роботу у виконавчу службу РФ. Про це кореспонденту РБК-Україна заявив голова Державної виконавчої служби України Дмитро Сторожук.

"Статистику можуть дати правоохоронні органи. Тому що - якщо це сталося, то працівник ДВС порушив присягу держслужбовця. Я не можу про ці факти говорити, але я знаю про такі факти. Цими фактами займаються правоохоронні органи", - повідомив Сторожук.

"Але ті люди з ГІМ, які працювали в Криму, і хотіли залишатися громадянами України, подавали заяви, і ми їх переводили на відповідну роботу", - уточнив голова ДВС.

На запитання кореспондента - всі працівники ДВС, які побажали залишитися українськими громадянами, з АРК Крим переведені на материкову частину України, Дмитро Сторожук відповів ствердно.

У той же час, він зазначив, що частина співробітників продовжує виконувати обов'язки на півострові. Скільки співробітників української ДВС залишається на півострові, Сторожук не уточнив.

У той же час, за даними інформованих джерел РБК-Україна в ДВС України, за підсумками 2013 р. в АР Крим згідно зі штатним розкладом, працювало 360 державних виконавців. Але фактично свої обов'язки виконували 284 виконавця.