ua en ru

Частина областей України у І кварталі 2013 р. повністю вичерпала річний ліміт коштів на пільгові перевезення

Частина областей України вже у першому кварталі 2013 р. повністю вичерпали річний ліміт закладених у місцеві бюджети компенсацій на перевезення пільговиків залізничним транспортом. Про це повідомляє прес-служба Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

Так, у бюджеті Луганської області закладена компенсація 993,2 тис. грн на рік, тоді як за три місяці вже надано послуг з перевезення пільговиків на 1,4 млн грн., які вона повинна компенсувати. У бюджеті Вінницької області закладена сума 5,7 тис. грн на рік для компенсацій Одеській залізниці, а у І кварталі отримано послуг на 397,4 тис. грн, у бюджеті Тернопільської області - 1,9 млн грн на рік, а у І кварталі вже отримано послуг на 1,8 млн грн.

Водночас, у бюджеті м. Києва до сьогодні не передбачена компенсація за пільгові перевезення на 2013 р., тоді як лише у першому кварталі залізницею вже надано послуг з пільгових перевезень на 8,4 млн грн.

Загалом, у першому кварталі 2013 р. залізницями України надано послуг з перевезення за пільговими тарифами окремих категорій громадян обл- та райдержадміністраціям на суму 84,3 млн грн, хоча на весь нинішній рік для компенсацій за пільгові перевезення у місцевих бюджетах закладено 150,4 млн грн компенсацій, тобто вже у другому півріччі виникне дисбаланс між реальними витратами залізничного перевізника з надання пільг і фінансовою спроможністю областей розрахуватися за ці отримані послуги.

Зокрема, у першому кварталі 2013 р. залізничній галузі компенсовано від обл- та райдержадміністрацій лише 35,8 млн грн., що становить 42,5% від сум наданих послуг.

Читайте також: Кабмін вводить іменні залізничні квитки