ua en ru

ЧАЕС відкоригувала оцінку закриття трьох блоків із 385 млрд грн до 385 млн грн

Чорнобильська атомна електростанція відкоригувала оцінку закриття трьох блоків із 385 млрд грн до 385 млн грн.

Чорнобильська атомна електростанція відкоригувала оцінку закриття трьох блоків із 385 млрд грн до 385 млн грн. Про це повідомляє прес-служба станції.

"У повідомленні від 14 лютого 2014 про отримання експертного звіту щодо розгляду проектної документації проекту "Остаточне закриття і консервація блоків № 1, 2, 3 Чорнобильської АЕС" (Озік) допущена помилка в зазначенні вартості проекту. Відповідно до вищезазначеного звіту, кошторисна вартість будівельних робіт за проектом становить понад 385 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Як йдеться у повідомленні, роботи по проекту будуть виконуватися по черзі: реконструкція системи протипожежного водопостачання; демонтаж і подрібнення технологічних каналів і каналів системи управління і захисту блоків 1, 2, 3; консервація реакторів і локалізація зони консервації блоків 1, 2; реконструкція наметів центрального залу реакторних установок та демонтаж завантажувально-розвантажувальних машин блоків 1, 2; консервація реактора та локалізація зони консервації блоку 3; реконструкція шатра центрального залу реакторної установки і демонтаж завантажувально-розвантажувальної машини блоку 3.

Відзначимо, що до основних положень затвердженої стратегії зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС відносяться: Озік в період з 2014 по 2028 рр; витримка найбільш забрудненого устаткування (контуру багаторазової примусової циркуляції (КМПЦ) і реактора в період з 2028 за 2046 рр.; демонтаж КМПЦ і реактора в період з 2046 за 2064 рр.

Кінцевою метою зняття з експлуатації головних корпусів, будівель і споруд ЧАЕС, що містять радіоактивні речовини, є повний демонтаж обладнання та дезактивація будівельних конструкцій до рівнів обмеженого звільнення, встановлених для промислової площадки електростанції.