ua en ru

Колишній військовий влаштував стрілянину в держустанові Москви: є загиблі

Колишній військовий влаштував стрілянину в держустанові Москви: є загиблі Фото: у держустанові Москви колишній військовий влаштував стрілянину, загинули дві людини (twitter.com/Yraj6)

Вдень 7 грудня в одному з московських багатофункціональних центрів надання держпослуг відвідувач відкрив стрілянину. В результаті загинули дві людини, троє отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Слідчий комітет РФ.

За попередніми даними, чоловік зайшов в приміщення держустанови на південному сході Москви і відкрив вогонь з пістолета по знаходилися там людям. В результаті стрілянини двоє людей загинули на місці. Троє, в тому числі 10-річна дівчинка, отримали поранення. Їх стан оцінюється як важкий.

У Слідчому комітеті повідомили про затримання 45-річного чоловіка, який підозрюється у стрілянині. Для оцінки його психічного стану буде призначена експертиза.

Як повідомляють російські ЗМІ, стрілянину в держустанові влаштував підполковник у відставці Сергій Глазов. Раніше він служив у развдеке. За даними видань, колишній військовий відкрив вогонь з переробленого в бойовий траматіческого пістолета. Причиною конфлікту стала його відмова одягнути маску.

За даними Telegram-канал "112", крім пістолета у чоловіка була сумка з проводами, де міг перебувати вибуховий пристрій. Також зазначається, що колишній військовий перебуває в неадекватному стані. На допиті він розповідає слідчим про світову змову і пандемію.