ua en ru

БЮТ вже збирає підписи для оскарження постанови ВР про відміну дати місцевих виборів в КСУ, - А.Шкіль.

БЮТ вже збирає підписи для оскарження постанови Верховної Ради про відміну дати місцевих виборів в Конституційному суді України. Про це в Верховній Раді повідомив народний депутат БЮТ Андрій Шкіль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже готуємо подання до КСУ, збираємо підписи. Для цього необхідно 45 підписів, але ми зберемо 150, як мінімум, бо вся фракція погоджується, що ми маємо приймати не політичне рішення, а конституційне рішення щодо місцевих виборів", - заявив А.Шкіль.

При цьому він наголосив, що БЮТ буде наполягати, щоб КСУ як найшвидше виніс відповідне рішення, і щоб "місцеві вибори все ж таки відбулися 30 травня і не пізніше".

За його словами, Партія регіонів разом з комуністами і Блоком Литвина перенесли місцеві вибори, оскільки БЮТ набрав би більше 40% у західних і центральних областях, а також в 2 рази збільшив результат у основних східних областях у порівнянні з попередніми місцевими виборами.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України ухвалила постанову "Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 р.". За ухвалення законопроекту проголосували 250 депутатів з 420 зареєстрованих в залі.