ua en ru

БЮТ закликав погоджувальну раду ВР поставити на голосування закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу.

БЮТ закликав погоджувальну раду Верховної Ради України поставити на голосування закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу. Про це у ході погоджувальної ради ВР України повідомив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна. "Ми звертаємось до погоджувальної ради і депутатів, щоб знову ми пройшли процедуру другого читання, прискорили розгляд закону, який ми відправили у комітет на доопрацювання, і внесли до зали якомога скоріше. Ми вимагаємо розгляд закону, який передбачає боротьбу з епідемією і виділення коштів на системне реформування медицини", - сказав А.Кожем'якін.

Нагадаємо, ВР 26 листопада не змогла подолати вето на закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р.", яким пропонувалося виділити 1 млрд грн за рахунок перевищення валових доходів Національного банку України над витратами. За подолання вето проголосував 231 депутат (ПР - 0, БЮТ - 152, НУ-НС - 32, КПУ - 27, Блок Литвина - 19, позафракційні - 1) з 316 зареєстрованих в залі. Разом з тим, парламентарії також не підтримали пропозиції В.Ющенка до цього закону. Глава держави пропонував виділити 1 млрд грн за рахунок збільшення на відповідну суму обсягу внутрішніх державних запозичень. 251 голосом депутати направили вказаний закон на доопрацювання в бюджетний комітет.
Пізніше Ю.Тимошенко заявила, що 2 грудня ц.р. парламент знов розгляне це питання.