ua en ru

БЮТ пропонує розглянути проект постанови про скасування рішення ВР про повернення на доопрацювання проекту бюджету-2010.

БЮТ пропонує першочергово розглянути проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про повернення на доопрацювання проекту бюджету-2010. Про це в ході засідання погоджувальної ради заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якин, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, постанова ВР від 20 листопада 2009 р. N1741 не узгоджується з порядком розгляду проекту держбюджету у першому читанні, яка визначена Бюджетним кодексом. "Саме для того, щоб це повернути в правове коло, дати можливість ВР визначитись, ми запропонували і зареєстрували цю постанову, включена до порядку денного і розглянута на цьому тижні. Таким чином під час представлення розгляду проекту бюджету-2010 не було прийняте рішення про його відхилення і повернення його уряду на доопрацювання. Враховуючи вищезазначене, пропонується скасувати рішення ВР про повернення на доопрацювання проекту бюджету-2010", - сказав він.

В свою чергу, міністр Кабінету міністрів Петро Крупко зазначив, що уряд підтримую ініціативу фракції БЮТ про скасування відповідного проекту постанови. "Скасування цієї постанови та повернення ВР до розгляду цього питання на переконання уряду дало б можливість на цьому тижні ухвалити державний бюджет на наступний рік", - зазначив П.Крупко. Він також наголосив, що уряд діє в межах своїх повноважень, передбачених Бюджетним кодексом, виконуючи бюджет на 2009 р.